Кинофилм "Накрая всичко става видимо"

1964 г. След десетилетия Йозеф се завръща в родния си град, за да потърси любимата си от детството. Жива ли е тя все още? Ще го разпознае ли? Могат ли нещата да се върнат към предишния си вид? Поезията на една любов за цял живот, помрачена от отровна политическа атмосфера, подхранвана от мистериозна серия убийства. А извършителите са винаги едни и същи – от поколение на поколение.

През 2023 г. се очаква Димитър да изпълни първата си роля на говорител и вълнуваща групова танцова хореография във филм, чието подготвяне отнема повече от 6 месеца. Филмът, който ще бъде показан на голям екран, представя свят, изпълнен с тайни, интриги и политическо разделение. Танцовите сцени се случват в две измерения: в младостта на главния герой и в по-късните му години. Хореографията в този майсторски филм е разнообразна, традиционна, динамична и особено забавна. Благодарение на отличния екип от 40 танцьори под ръководството на Димитър са създадени изключителни танцови фигури, които не само подкрепят драматизма на филма, но и откриват пред зрителите един нов свят.

Ролята на Димитър в танцовите сцени е от решаващо значение за цялостния контекст на филма. Създаването на драматургичната арка за един филм е трудна и сложна задача. Танцовите сцени служат като контраст между жестоките убийства на главния герой и несломимата любов на главните герои. „Целта ми беше да създам хореография, която да възхвалява празничността на човешките взаимоотношения. Идеята за хореографията възникна от желанието да покажа красотата на човешките взаимоотношения“.
Процесът на разработка беше предизвикателство, но с помощта на отличния екип Димитър успя да преодолее трудностите. Като начало той проучи и създаде различни танцови сценарии. Помогна му посещение на фестивал за народни танци. Въпреки че Стефанин не е голям фен на фестивалите, той се вдъхнови от простотата на движенията и разработи перфектната танцова композиция.

Успехът на филма на немскоезичния пазар и в световен мащаб е забележителен. Фактът, че той влезе в кината, вече е голям успех и показва широкия интерес към този жанр. Филмът беше поканен и на церемонията по връчването на наградите в Пекин, която премина при пълен успех. Неотдавна той беше представен на най-големия бразилски филмов фестивал в Сан Паоло, където всички киносалони бяха препълнени.

 

 

deko 1
2024 © Dimitar Stefanin