За мен

0a4f749d-1a03-4ada-ac6c-da23dd0e9f39
0a4f749d-1a03-4ada-ac6c-da23dd0e9f39

„Да слушаш музика, да усещаш движение и да танцуваш е едно. Разбиването на движението на съставните му части и преподаването му на някой друг е съвсем друго. Възхищавам се на добрите треньори хореографи. Амбицията ми е един ден и аз да бъда един от най-добрите. Върху това работя и наистина ми харесва.“

 

Димитър танцува от 7-годишен. Роден е в България, но от 10 години живее във Виена. Той е космополит, пътешественик, изследовател, който стига до дъното на всички аспекти на танца – в която и страна да се намира. Любопитството и откритостта, с които Димитър изследва света на танца, се отразяват в работата му и го водят към голям успех.

Основни моменти в кариерата

  • 4-кратен национален шампион в категориите комбинирани и стандартни танци
  • Победител в танцовото шоу Dancing Stars 2023 (с партньорката си Missy May)
  • Участие в танцовото шоу Let’s Dance 2022, Let’s Dance 2023
  • Номиниран e за награда хореограф на филмовата продукция „Накрая всичко става видимо“ в Пекин, Китай
  • Държавно сертифициран танцов майстор от септември 2020 г.
  • Сертифициран треньор по танци

Dimitar-Bio-2
Dimitar-Bio-2

Разказвачът на истории

Можете да постигнете истински успех само ако освен танцувате перфектно, имате способността да разкажете завладяваща история; да пренесете публиката в друг свят със смесица от креативност, прецизност и отдаденост; да превърнете сцената в магическо място и да вдъхнете живот на идеите. От планирането и организирането до осъществяването на грандиозно сценично шоу, Димитър впечатлява с професионализма и изключителния си талант в разказването на истории. Това му е осигурило постоянно място в българската,австрийската и германската развлекателна индустрия.

deko 1
Dimitar-Bio-3
Dimitar-Bio-3

Dancing Stars

Ако Dancing Stars беше просто шоу, в което се изпълняват поредица от стандартни и латиноамерикански танци, то нямаше да развълнува милионната аудитория. Успеха идва, когато звездите покажат човешката си страна, чувствата си, допуснат промяна и израстват заедно със задачата си. Като професионалист, Димитър е компетентен водач в това пътешествие из непознати светове. Преди всичко той е приятел, на когото знаменитостите също доверяват страховете си и разкриват слабостите си. С Димитър те преживяват провала също толкова силно, колкото и неописуемата радост от успеха. Той умело ги води до и отвъд границите им. Резултатът е шоу, което вдъхновява и трогва… и приятелства, които продължават и след края на шоуто.

Dimitar-Bio-4
Dimitar-Bio-4

Let’s Dance, турне на живо

През 2022 г. Димитър, известен още като „българския Фред Астер“, е поканен да участва в най-голямото танцово турне в Европа. То го отвежда през 17 германски града в рамките на три месеца. На изпълненията му станаха свидетели на живо милиони любители на танца. Съдиите: Моци Мамбузо, Хорхе Гонзалес и Йохаим Ламби няколко пъти му даваха най-високи оценки. Заедно с другите професионалисти Катрин Менцингер, Вадим Гарбузов, Валентин Лусин, Рената Лусин, Жолт Цеке и Малика Узманова той тренира известни актьори, спортисти и водещи. Заедно те изнасят незабравими танцови спектакли на най-големите сцени в Германия и създават блестящ карнавал от емоции с артистични шедьоври.

Филмови продукции

Хореографията за филм изисква различни таланти от хореографията за сценична постановка. Димитър е многостранно надарен и затова е и пълен професионалист в тази професия. Той вече е работил с повече от 50 танцьори на снимачната площадка на големи продукции. Той с въображение съчетава класически и модерни танцови стилове, като обхваща въображаема дъга от древния до съвременния танц. Многобройни продукции, в които е участвал, са номинирани за награди на филмовите фестивали във Венеция и Пекин („Всичко става видимо накрая“, „Най-добрият коледен бал в историята“ и „Балавита“, първият филм за виртуална реалност).

Жури

Димитър е международен член на жури, съдия с над 10 години опит в шоубизнеса. Неговите предимства включват професионална експертиза, дългогодишен опит като водещ, социална интелигентност, умения за вземане на решения и забавление. Той е успял да ги демонстрира в най-големите национални и международни танцови турнири, модни ревюта, телевизионни формати и филмови продукции. Димитър е идеалният партньор в търсенето на таланти и популяризира младите таланти по един хумористичен и мотивиращ начин.

Водещ на предавания

Като професионален танцьор Димитър е свикнал да бъде център на вниманието и да завладява публиката. Като хореограф той създава драматургия и последователности с прецизна точност и поставя бляскави акценти. Тези таланти са му полезни и в ролята на водещ: и тук времето трябва да е точно, да не губи представа за случващото се, да може да импровизира и винаги да е лек и забавен. Димитър не само умело води танцовите си партньори по сцената, но и с лекота управлява цели събития и подарява на гостите една незабравима вечер. Всяка гала вечер, конференция или фестивал са свързани с много време за подготовка и високи разходи. Да се пести от водещия не би било добра идея. Заложете на абсолютен професионалист. Димитър получава най-висока оценка и в тази област.

2024 © Dimitar Stefanin